Еволюція робочого середовища: майбутнє офісів у контексті гібридної роботи

Концепцію віддаленої роботи розробили ще на початку 1970-х, проте пік її популярності припав на пандемію COVID-19, коли офлайнові установи закривалися, але робота в компаніях не припинялася. Це стало можливим завдяки технічному прогресу, який дав змогу практично без обмежень виконувати рутинні робочі обов'язки з дому та підтримувати зв'язок з рештою співробітників.

Як змінилося уявлення про робочі місця

До 2020 року з дому працювало не більше 3% працездатного населення Землі, але після початку пандемії ця цифра стрімко зросла в кілька разів. І навіть коли у 2022, після зняття епідеміологічних обмежень, багато співробітників отримали можливість повернутися в офіси, цього не сталося - за дуже короткий час уявлення про продуктивне і комфортне робоче середовище повністю змінилося.

Які зміни відбулися?

  • Зросла кількість співробітників, які працюють дистанційно. Особливо яскраво це проявилося в IT-секторі та серед високотехнологічних компаній. А деякі країни, включно з Україною, відрегулювали дистанційну роботу на правовому рівні.

  • Підвищилася популярність гібридного формату роботи. В оголошеннях про найм це виглядає так: 1-2 дні в офісі, решту часу - віддалено. Тепер бізнес вдається до такої послуги, як оренда офісу в БЦ Києва, куди періодично або постійно приходить певна частина співробітників для вирішення поточних робочих питань.

  • Звичайним явищем стали клубні офіси (коворкінги). Це функціональні простори, в яких є все для комфортної та продуктивної роботи. Бізнес не будує і не орендує будівлю або офіс, а лише користується необхідною кількістю робочих місць залежно від реальних потреб.

  • Збільшилася кількість віртуальних офісів. Багато робочих місць "перебралися" в хмару. І хоча оренда офісу (Київ) з меблями, як і раніше, затребувана, основний інструментарій працівника перебуває в хмарному середовищі, а компанія використовує трекери робочого часу, системи спільного планування, надає сервіси корпоративної пошти та відеодзвінків, тобто все для спілкування працівників, а також централізованого зберігання й обміну даними між ними та IT-системами.

Майбутнє - за клубними офісами

Цей формат організації робочих місць вигідний власникам бізнесу і цікавий звичайним співробітникам. Першим більше не потрібно підтримувати інфраструктуру (проводити електрику, підключати надійні інтернет-канали, забезпечувати зв'язок, обігрів і охолодження приміщень), облаштовувати переговорні, закуповувати меблі та обладнання, наймати охоронні та клінінгові служби.

Співробітники, зі свого боку, продуктивно працюють у комфортній обстановці, легко добираються до місця роботи (зазвичай це оренда офісу в бізнес-центрі Києва з гарною транспортною розв'язкою, неподалік від метро), харчуються і відпочивають у спеціально організованих зонах, почуваються в безпеці під час тривог. Оскільки віддалений і гібридний формати роботи, вочевидь, залишаться затребуваними найближчим часом, кількість коворкінгів продовжить зростати.

Оренда приміщення в центрі Києва: TCEH office space club

Компаніям, яким необхідна оренда офісу до 30 м або більше з робочим простором "все включено", буде цікавий варіант TCEH office space club. Усі чотири локації:

  • підходять для фрілансерів і команд із будь-якою кількістю людей;

  • вирізняються зручним розташуванням (до 10 хвилин від метро), мають підземні паркінги та укриття;

  • оснащені всім необхідним для продуктивної роботи та відпочинку, а також генераторами;

  • підключені до двох надійних інтернет-провайдерів та охоронних систем;

  • стануть ідеальним місцем для якісного нетворкінгу.

Приходьте в TCEH office space club, якщо вас цікавить оренда офісу в Києві: ціна, матеріально-технічне оснащення, забезпечення безперебійної роботи, безпека - ці та інші важливі моменти можна детально обговорити вже під час першого контакту з менеджером. Забронюйте відвідування офісу, щоб побачити все на власні очі.
Офіс з панорамою на Подолі
вул. Кирилівська, 15
(ст.м. Контрактова площа)
Офіс в історичному
центрі Києва

Ярославський провулок, 1/3
(ст.м. Контрактова площа)
Сучасний офіс

вул. Пимоненка, 13.
(ст.м. Лук'янівська)
Велика кількість робочих місць. 3 хв. від метро
вул. Ярославів Вал, 18
(ст.м. Золоті ворота)
Наші контакти
Адреса:
Двері TCEH відчинені для кожного, хто готовий розділяти нашу філософію. Ми працюємо для вас. Доступ для членів клубу 24/7
М. ПИМОНЕНКА, 13, КОРП 6А/21
КИРИЛІВСЬКА, 15, 8 (9 ПОВЕРХ)
ЯРОСЛАВСЬКИЙ ПРОВУЛОК, 1/3 (3 ПОВЕРХ)
ЯРОСЛАВІВ ВАЛ, 18
ПЕРЕГЛЯД І ОРЕНДА ОФІСУ
ПН - НД (24/7)
Контакти:
Соц. мережі: